Nadat u uw hairextensions professioneel heeft laten inzetten is het belangrijk dat u thuis de hairextensions op de juiste manier onderhoudt. 

Praktische tips voor onderhoud
Na het inzetten van de hairextensions kunt u het beste uw haar de eerste 24 uur niet wassen. Als u de bondingen de kans geeft uit te harden voorkomt dit onnodig haaruitval en de kans op het uitglijden van de hairextensions.

Vochtig haar is kwetsbaarder dan droog haar.  Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met borstelen of kammen als uw haar vochtig is. Uiteraard gaat u nooit slapen met nat haar!

Borstel uw haar minimaal iedere ochtend, avond en voor iedere wasbeurt. Borstel goed vanaf uw hoofdhuid (dus ook over de bonding).

Was uw haar met uw hoofd achterover gebogen met de lengte mee onder de douche om klitvorming te voorkomen. Om klitvorming tijdens het wassen te voorkomen kunt u eerst conditioner in uw hairextensions gebruiken en alleen shampoo op uw eigen haar gebruiken. Droog uw haar voorzichtig (niet wrijven met de handdoek).

Chemicaliën en zout kunnen uw haar aantasten en/of uitdrogen. Bescherm uw haar tijdens bezoek aan de sauna of bij het zwemmen.

Het donkerder kleuren van de hairextensions is mogelijk maar op eigen verantwoording en eigen risico. Test altijd op een klein stukje, want de kleur kan op de hairextensions heel anders worden dan op uw eigen haar.

Welke verzorgingproducten kunt u het beste gebruiken?
Om problemen als droog en dof haar en klitvorming te voorkomen is het belangrijk dat u haarverzorgingsproducten met een lage PH-waarde gebruikt die bovendien geen alcohol of fruitzuren bevatten.

Wij adviseren de producten van Trendy Haircare en Pure René .